DSCF7923-200x300  Peel & Maas door Redactie In Venray 11 juli 2015

Juwelier Henri Camps VOF is het eerste bedrijf dat in Venray het predicaat hofleverancier ontving. Gouverneur Theo Bovens reikte zaterdag het predicaat uit aan Henri en Marly Camps van het Venrayse juweliersbedrijf.

Koning Willem-Alexander heeft het recht tot het voeren van het koninklijk wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ verleend aan Juwelier Henri Camps VOF. Henri en Marly Camps vieren samen met de vorige generatie Pierre en Irene Camps de afsluiting van het eeuwfeest van hun bedrijf. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de schouwburg van Venray overhandigde Theo Bovens de oorkonde aan het juweliersechtpaar en onthulde het bij de titel horende wapenschild.

Burgemeester Hans Gilissen benadrukte in zijn felicitatietoespraak het belang van kwalitatief goede ondernemers voor het centrum van Venray. “Een predicaat hofleverancier is een geweldige erkenning voor dit mooie bedrijf en een aanwinst voor Venray. Het is voor het eerst dat een Venrayse onderneming deze eer te beurt valt en ik ben er geweldig trots op”, aldus de burgemeester. “Middenstanders hebben het over het algemeen niet makkelijk in de huidige tijd en het is dan ook geweldig om te zien dat ook een gespecialiseerd bedrijf zich kan handhaven en daarmee de diversiteit in en de aantrekkelijkheid van ons centrum versterkt.”

Op 28 juli 1914 werd Henri Camps (1892-1978) bij de Waarborg voor Goud- en Zilverwerken te Maastricht officieel ingeschreven als handelaar in goud en zilver. Zijn zaak (Horlogerie H. Camps) ging van start aan de Grootestraat 16 te Venray. Een onzekere tijd, want exact op deze datum brak de Eerste Wereldoorlog uit. Maar het bleek toch mogelijk er een boterham aan te verdienen. Juwelier Camps heeft ook de Tweede Wereldoorlog overleefd, hoewel het woonhuis in oktober 1944 door bommen werd vernield. Daarbij kwam echtgenote Anna om het leven. Het winkelpand werd in 1947 herbouwd. In 1963 werd de bestaande zaak door zoon Pierre overgenomen. De derde generatie Henri Camps nam het bedrijf over in 1996.


DSCF7909-300x200
DSCF7914-600x400  test2-300x200

Foto’s: Hoedemaekers Venray.

PeelEnMaasSmallWapen