Biel, 17 februari 2017 – In 2017 viert EBEL zijn historische erfenis met een nieuwe icoon met een sportief-elegant design uit de jaren 1970: de EBEL Sport Classic. De relaunch van dit klassiek model, dat in de jaren zeventig en tachtig doorslaggevend voor de reputatie van het merk werd, is een hommage aan de uitzonderlijke ambachtelijke kunst van EBEL van die tijd. De schoonheid van dit horloge ligt in de eenvoud die kenmerkend voor het design van de gehele EBEL-collectie werd. Met de vertaling van een echte design klassieker naar de 21e eeuw personifieert het horloge als het ware het zwaartepunt van de nieuwe oriëntatie van het merk.

DE WARE ZIEL VAN STIJL
Het tijdloze design van de EBEL Sport Classic belichaamt – met zijn elegante, slanke geometrische figuren en het streven naar perfecte belijning – stijl in zijn zuiverste vorm. Het gladde oppervlak van de armband met de legendarische golfvorm – het kenmerk van EBEL – werd ter herinnering aan het originele model van de Sport Classic en haar karakteristieke volmaaktheid van vorm gehandhaafd, terwijl de golfstructuur nu een nog eleganter design vertoont. De nieuwe, gladde en eenvoudige armband is perfect in de achterzijde van de gewelfde kast geïntegreerd en biedt zo een ongeëvenaard draagcomfort. Een exclusieve nieuwe siersluiting zorgt ervoor dat het horloge veilig aan de pols blijft.

GERAFFINEERDE UNDERSTATEMENT
De EBEL Sport Classic is van edelstaal vervaardigd en in 3 maten – 24 mm (mini), 29 mm (dames) en 40 mm (heren) – verkrijgbaar. Het vlakke ontspiegelde saffierglas is in de kast met de opvallende zeshoekige basisvorm ingezet. De gepolijste rand tussen het dekglas en de kastzijde pakt het design van het originele model weer op. De geelgouden lunette wordt op de plaats gehouden door vijf markante functionele schroeven van 18 karaat goud met vlakke, zwart gepolijste koppen, en randen en gleuven die van anglage voorzien zijn – wederom een voorbeeld van de geraffineerde horlogemakerskunst van EBEL. Op de zeshoekige geelgouden kroon is het logo van het merk “Kissing E” gegraveerd. Ook het nieuwe lettertype van de zwarte Romeinse cijfers zorgt voor een modern accent en tevens voor een stijlvol contrast met de elegante, witte wijzerplaat die deze EBEL Sport Classic modellen een vleugje geraffineerde understatement verleent.

EEN GLAMOUREUZE VERBINDING
De glamoureuze verbinding van technische virtuositeit en uitgebalanceerde esthetiek typeert het stijlvolle, sportieve gezicht van dit model, dat zowel bij elegantere als ook bij casual outfits past. De EBEL Sport Classic, een horloge dat de EBEL slogan “Beauty Marries Function” op perfecte wijze vertolkt en met de essentie van het merk verenigd.