Provincie LimburgProvincie Limburg

Gouverneur Theo Bovens overhandigde zaterdag 11 juli namens Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander de oorkonde die bij het predicaat Hofleverancier hoort aan Juwelier Henri Camps V.O.F. bij gelegenheid van de viering van het 100-jarig bestaan van dit bedrijf: “Hiermee mag juwelier Henri Camps – als álleréérste ondernemer in Venray – zijn gevel gaan opsieren met het prachtige koninklijke wapen. Een primeur waar niet alleen de burgemeester trots op mag zijn, maar heel Venray, én bovenal natuurlijk de hele familie Camps. Proficiat!.”

Juwelier Henri Camps is een solide familiebedrijf waar Limburg er gelukkig heel veel van heeft, memoreerde gouverneur Theo Bovens in zijn speech: “Eén van die specifieke krachten van een familiebedrijf dat ik ook bij de familie Camps herken, is de ingebakken verbondenheid. De ingebakken verbondenheid: met klanten, met leveranciers; en met medewerkers. En die laatste verbondenheid spreekt zeker uit het feit dat de familie Camps al meer dan 40 jaar lang een horloge- en klokkenmaker in dienst heeft. Iets dat mij zeer zeker deugd doet. Want al ben ik geen echte sieradenman – ik draag enkel een trouwring en een speldje met het wapen van Limburg – ik ben wel zeer verknocht aan mijn horloge. Nog gekregen voor mijn eerste communie. En aangezien die specifieke feestelijke gelegenheid al ver achter mij ligt, is het goed om te weten wáár in Limburg ik nog een ‘echte’ horlogemaker kan vinden. Hier in Venray dus, bij Juwelier Henri Camps.”

De richtlijnen om in aanmerking te komen voor het mogen voeren van het Predicaat ‘Hofleverancier’ vereisen onder meer dat de onderneming minimaal 100 jaar bestaat en in de branche of bedrijfstak een eerste of vooraanstaande plaats in de regio inneemt.

Henri Camps Hofleverancier